Acupunctuur

  • Behandelkosten 55,-

Acupunctuur is  de meest bekende discipline binnen de Traditionele Chinese Geneeswijzen. Deze bekendheid is ontstaan door de goede resultaten bij vele chronische, hormonale of onbegrepen klachten.

Het grote voordeel van acupunctuur is dat het bijna geen bijwerkingen heeft. En omdat acupunctuur je hele energiehuishouding verbetert, zal jij je snel fitter en gezonder voelen.

Met acupunctuur is het bijvoorbeeld mogelijk om heel snel af te vallen net zoals met deze afslankpillen.

Acupunctuur heeft ook een preventieve werking. Het heeft een positieve invloed op het welbevinden van de mens. Het vergroot de natuurlijke weerstand, het verhoogt de pijngrens en het stimuleert de energie (qi).

De Wereldgezondheidsorganisatie (W.H.O.) heeft een Lijst van aandoeningen gepubliceerd, deze aandoeningen zijn te genezen en te verlichten met acupunctuur.

Veelgestelde vragen

Er zijn weinig bijwerkingen van acupunctuur behandeling. Een loom gevoel en algehele ontspanning wordt vaak ervaren. Het komt af en toe voor dat er een klein hematoom ontstaat op de insteek plek, doordat er een haarvaatje geraakt is. Op deze plek ontstaat dan een blauwe plekje, welke met een paar dagen verdwijnt.

Er zijn een aantal medische aandoeningen die niet geschikt zijn voor acupunctuur. Deze zijn:

  • Psychiatrische ziekten.
  • Als er geen toestemming gegeven kan worden door de patient.
  • Personen onder invloed van alcohol of andere drugs.
  • Epilepsie.
  • Hemorragische diathese (hemofilie of andere bloed aandoeningen)

Acupunctuur is zeker veilig. Wij gebruiken gedesinfecteerde acupunctuur naalden van roestvrijstaal; deze zullen nog een keer gedesinfecteerd worden voor de behandeling.

Acupunctuur doet vrijwel geen pijn. De meeste patiënten beschrijven een doffe, licht pijnlijke sensatie als de naald wordt ingebracht.

Wij kunnen nu nog niet vertellen hoeveel behandelingen u nodig zal hebben, want dit verschilt per patiënt. Pas na de eerste consult kan er een schatting worden gemaakt. De meeste patiënten hebben 8-10 acupunctuur behandelingen nodig